X Block™ gør legepladsen levende – med en mission om at gøre alle børn kreative, skabende og selvsikre.

Stakkevis af mælkekasser – det er vist et syn, de fleste børneinstitutioner kender. De velkendte plastikkasser til mælk er populært legetøj i børnehaver, SFO’er og skoler over hele landet. Sådan var det også i den københavnske børnehave, hvor jeg, Oliver Erritzøe, begyndte at arbejde i 2010.

Børnene blev mere og mere kreative, efterhånden som stakken af mælkekasser voksede, og der blev bygget cykelbaner, labyrinter, legehuse og meget mere. Mulighederne var uendelige, og legepladsen blev til et meget mere spændende sted at være.

 
oe.jpg

Fremmer fantasi, udvikling og samarbejde

Det gik hurtigt op for mig, hvad det var, mælkekasserne kunne. De mange spændende konstruktioner gav børnene ejerskab over legepladsens udtryk, og de fik mod på og lyst til at udfordre deres fantasi. Og undervejs udviklede de sig og lærte den vigtige kunst - at samarbejde.

Der var bare lige et – væsentligt – minus: Mælkekasserne er ikke godkendt som legetøj, og de væltede nemt.

 

Verdens bedste legetøj

Derfor gik jeg i gang med at udvikle et alternativ – jeg ville skabe det produkt, der manglede. Det skulle være sikkert, det skulle være godkendt, og det skulle være verdens bedste legetøj.

I 2016 designede og producerede jeg og min makker, den 55-årige iværksætter Pascal Laraignou, den første X Block™. En byggeklods, der kan det hele. Klodserne er sikre og stabile, fordi de bliver stablet i halvforbandt (som man kender fra murstensbyggerier). Samtidig giver   X Block™ uanede muligheder for både konstruktioner og tilføjelser på grund af de karakteristiske samlekryds på alle flader. Klodserne er fremstillet i slagfast plast, der har en holdbarhed på op til 20 år.

Og vigtigst af alt – X Block™ er godkendt som legetøj.