Det siger kunderne:

Mail fra børnehuset Vennelund, afd. Troldhøj i Odder.

I november sidste år ankom X Block til os i Odder. Børnene elskede dem fra første blik. Efter at have pakket dem ud, begyndte de straks at udforske det nye legetøj. Ret hurtigt blev X Block til en del af børnenes lege - lige så sikkert som de bygger med Legoklodser indenfor bruger de nu X Block på legepladsen. Klodserne bliver brugt på tværs af køn, alder og nationalitet....et rigtigt unisex legetøj. Børnene udvikler sammen hele tiden nye anvendelses muligheder og oplever på den måde, at alle børn har noget at byde på.
Hvis børnene ikke kan nå nødder og æbler på vores frugttræer, er der straks nogen, der finder “ de røde klodser “ og bygger en trappe😊
En meget leget rolleleg for tiden er “restaurant”. Her er X Block super gode til at rammesætte legen og de grønne “ fix’ere” er helt naturligt blevet til pitabrød her hos os.
På godt et halvt år er X Block blevet en naturlig del af Vores hverdag her i Børnehuset Vennelund. Så naturlig at vi slet ikke kan forestille os en hverdag uden😄

Thomas, Pædagogmedhjælper i Børnehuset Vennelund, afd. Troldhøj i Odder

Mail fra Børnehuset Svanen i Lyngby:

De røde X Block klodser kom – de er helt fantastiske – og i meget høj kurs på legepladsen. Der bygges både butikker og huse. Forleden lavede børnene en scene og inviterede alle til Cirkusforestilling. I dag er der blevet bygget balancebane og både børn og voksne havde en fest. Børnene bruger klodserne til at sætte oven på hinanden – vi ser frem til at de også begynder at bygge med klodserne forskudt for hinanden. De grønne – X Fix - bruger børnene til at samle og tælle og sortere. De gule - X Board - er populære som bordplader/sæde.

På vegne af pædagogerne i Børnehuset Svanen, Christian X's Allé 99, 2800 Kgs. Lyngby.

Mail fra Duetten i Vanløse:

De lege børnene selv skaber med og omkring klodserne er enormt dynamiske. De har ikke nødvendigvis en forudbestemt formel for det færdige resultat, og er frie til at bruge deres fantasi og kreativitetet.

Byggeprocessen er ofte det centrale i konstruktionslegene med X Block og denne proces fremmer både børnenes fantasi, kreativitet og legelyst. 

Klodserne bruges også i mere tilrettelagte aktiviteter, hvor pædagogerne designer forskellige lege og aktiveteter der understøtter børnenes udvikling.

Arbejdet med X Block kan nemt understøtte de 6 læreplanstemaer og der er mange timers leg og læring, både for børn og voksne.

Pædagogisk leder i Duetten, Vanløse. Nils Ebbe Hansen

Instagram, Minaarhusfamilie (denkreativeafdeling) - Mor til datter i børnehave.

Xblock.dk har gjort sit indtog i min datters børnehave - De er allerede blevet brugt som byggeklodser på kreative måder: fx til at lave køkken og forhindringsbane. Det bedste var dog min datters og to andre pigers forklaring på, hvorfor de har fået nye kasser i stedet for de grønne mælkekasser: ´Der var en, der hed Karla, som skulle have de grønne kasser tilbage´ #kreativleg #minaarhusfamilie #atskabe #kreativitet #bygselv #manskalafleveretilbage

Hvordan bruger I jeres X Block klodser?

Lad os inspirere hinanden! Vi vil elske at se de mange fantasifulde ting, I bygger med jeres klodser. Skriv endelig til os og fortæl – send gerne billeder med. Vi lægger de bedste idéer op her på siden – og slører naturligvis ansigterne på de børn, der eventuelt er på billederne.
 
I kan sende billeder og feedback til os på xblock@xblock.dk